Bygherre

Som bygherre er DGNB bæredygtighedscertificering en oplagt mulighed for at få dokumenteret din bæredygtighed i dit byggeri eller byområde af professionelle DGNB konsulenter. Vores erfaringer er, at desto tidligere DGNB konsulenten inddrages i designfasen, desto bedre bliver slutresultatet for alle.

Hvad søger du?

Statistik over certificeringer

Tilmeld bygning til DGNB certificering

Tilmeld byområde til DGNB certificering

Medlemskab i DK-GBC

 

UDDANNELSE

Ønsker du generel information om DGNB? Så kan du tilmelde dig kurset DGNB i korte træk.

Ønsker du at opkvalificere dig eller en kollega til f.eks. at udarbejde et DGNB udbud? Denne viden kan du tilegne dig på DGNB Konsulentuddannelsen i henholdsvis bygninger eller byområder. 

 

AMBITIØST BYGNINGSREGLEMENT?

Bygningsreglementet 2018, BR18, trådte i kraft 1. januar 2018 og først er fuldt implementeret i 2019. I sammenligning med det forrige bygningsreglement, BR15, indeholder det nye bygningsreglement ingen skærpede krav på miljø- eller energiområdet.

Bygningsreglementet er ikke oprindeligt tænkt som et bæredygtighedsværktøj, men det er byggeriets eneste lovgivningsmæssige retningslinjer, når det gælder om at bygge grønt og miljøvenligt. Derfor har Green Building Council Denmark i en ny rapport sammenlignet et byggeri, der er opført efter kravene i bygningsreglementet med en bygning, der er bæredygtighedscertificeret.

Hent rapporten ude i højre side "Byggebranchen kan blive bæredygtigere"

 

DGNB OG DE 17 VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Vidste du, at du med en DGNB certificering kan påvirke 14 ud af de 17 verdensmål? Læs mere om, hvilke kriterier du skal være ekstra opmærksom på at efterspørge. Du kan læse mere om dette i publikationen om FNs verdensmål og DGNB.

Du kan også hente Deloittes undersøgelse FNs verdensmål i et kommunalt perspektiv, som understreger manglen på værktøjer til at hjælpe organisationer i gang med at bidrage til målene.

 

RELEVANT INFORMATION OM DGNB SYSTEMET

Ønsker du et generelt indblik i DGNB? Så download vores guides i højre side 

Ønsker du detaljeret indsigt i DGNB i forhold til et projekt? Så download vores manualer under fanen 'publikationer'

 

RELEVANTE UNDERSØGELSER

Er du interesseret i, hvordan erhvervslejere efterspørger bæredygtige kvaliteter i bygninger? Det kan du læse mere om i publikationen Market survey Bæredygtighed, Beligggenhed og Branding 2016

Ønsker du indsigt i, hvordan andre bygherre vurderer bæredygtigheds betydning i fremtidens byggeri? Det kan du læse om i publikationen Bygherre survey 2016

 

Læs mere om, hvordan DGNB anvendes som et fælles sprog for bæredygtighed i værdikæden i byggeriet.

 

Fandt du ikke den hjælp du søgte? kontakt os på info@dk-gbc.dk eller tlf. 3672 1020

TIP

Hvis du ønsker et overblik over DGNB systemet, anbefaler vi, at du downloader guides. Hvis du allerede har godt kendskab til DGNB systemet og er interesseret i at dykke ned i de specifikke kriterier, der stilles ved certificering, anbefaler vi, at du downloader manualerne.