Ny analyse: Det er ikke dyrere at bygge bæredygtigt

02.09.2020  - PRESSEMEDDELELSE

Det er for dyrt at bygge bæredygtigt. Den påstand har lige siden den spæde start forfulgt debatten om bæredygtigt byggeri. Men er det nu også rigtigt? En ny analyse udarbejdet af Buus Consult for Green Building Council Danmark viser, at der ikke er hold i fordommen.

Når bygherrer – særligt de, der arbejder med låste anlægsrammer – skal tage stilling til, hvorvidt et nyt byggeri eller et renoveringsprojekt skal være bæredygtigt, er det ofte idéen om, at et fokus på bæredygtighed fordyrer projektet, som sætter en stopper for ambitionerne.

Men ifølge en ny analyse, som Buus Consult har lavet for Green Building Council Denmark (DK-GBC), så er der ikke umiddelbart noget, der underbygger den teori. Analysen viser nemlig, at der ikke er nogen sammenhæng mellem graden af bæredygtighed (DGNB-score) og m2-prisen.

     

                                   

Samtidig er der heller ikke nogen sammenhæng mellem klimapåvirkning (co2-udledning) og m2-pris.

”De seneste års øgede fokus på klimakrisen har også smittet af på interessen for bæredygtigt byggeri, men vi møder stadig ofte den fordom, at det er for dyrt at bygge bæredygtigt. Derfor er vi også glade for, at analysen viser, at der ikke er hold i påstandene”, siger Mette Qvist, direktør i DK-GBC og fortsætter:


”Resultaterne af analysen viser, at det er muligt at bygge med både en høj DGNB-score og med en lav klimapåvirkning og samtidig have lave byggeomkostninger. Det mener vi er vigtigt at få ud i bygge-Danmark, for det er ganske enkelt skadeligt for vores planet at lade påstanden om den dyre bæredygtighed leve uimodsagt”,
siger Mette Qvist.


Analysen er udarbejdet på baggrund af 37 færdigcertificerede DGNB-byggerier. Du kan læse mere i selve analysen her.