DGNB Hjerte bliver en realitet i 2021!

18.06.2020

Udviklingen af DGNB Hjerte, en overbygning på DGNB, der fokuserer på bygningens indeklima og sundhed, er støttet af Realdania og udviklet af Green Building Council Denmark, i samarbejde med MOE rådgivende ingeniører, Arkitema Architects og Aalborg universitet.

DGNB Hjerte lanceres som en integreret del af DGNB version 2020, i slutningen af i år. Det sker på bevilling fra Realdania og i samarbejde med MOE Rådgivende Ingeniører.

”Vi håber, det bliver en driver til at prioritere indeklimaet og brugskvaliteten af bygninger. Vi bygger jo ikke bare huse for, at de skal være miljørigtige, men for at de skal være gode for de mennesker, der opholder sig i dem” , siger Lau Raffnsøe, teknisk direktør i Green Building Council Denmark.

”Hvis en bygning skal være bæredygtig, kan vi ikke komme udenom, at den skal være sund og behagelig at opholde sig i, og det er netop denne dagsorden, vi forsøger at skubbe til med DGNB Hjerte”, siger Lau Raffnsøe.

Helt konkret er DGNB Hjerte integreret med DGNB Certificeringen og består af et udpluk kriterierne samlet i 5 ”hjertekamre”:

  • Luftkvalitet – herunder afgasning fra materialer.
  • Termisk indeklima – herunder temperatur og træk.
  • Akustik – herunder efterklangstider og lydisolering.
  • Visuelt indeklima – herunder kvaliteten af dagslys og kunst lys.
  • Arkitektonisk kvalitet – herunder udsyn og uderum.

DGNB-hjerte bliver den mest ambitiøse certificering, når det kommer til et godt indeklima, og går skridtet videre end for eksempel bygningsreglementet og det amerikanske WELL.

Vi glæder os meget til at arbejde sammen med byggebranchens aktører om at udbrede den gren af bæredygtighed, der omhandler, hvordan vi laver bygninger, der er gode for mennesker at opholde sig i.