DGNB 2020 manual for byområder

21.12.2020

Den nye DGNB-manual for Byområder er nu klar til udgivelse. Det er en stor opdatering, som vi har arbejdet med hele 2020.

Hent manualen her.

Den nye DGNB-manual for Byområder er nu klar til udgivelse. Det er en stor opdatering, som vi har arbejdet med hele 2020. Siden foråret har fem pilotprojekter testet den nye manual i forskellige versioner og har været en stor hjælp i kvalificeringen af de nye kriterier. Tak til bygherrerne DTU, PensionDanmark, FEAS, By&Havn samt Fåborg-Midtfyn kommune for at lægge projekter til.

Vi har haft to høringsrunder; en forhøring i december 2019 – januar 2020 og en runde med høringsmøder juni – oktober 2020. Også en stor tak til alle der har skrevet høringssvar og deltaget i høringsmøder. Vi har gjort vores bedste for at lytte til jeres input. Vi vil også bestræbe os på at involvere jer konsulenter og interessenter i udviklingen fremadrettet.

Der har været stor søgning til konsulentkurserne, og vi har haft to fuldt bookede kurser i efteråret, som begge har taget udgangspunkt i den nye manual. Med disse to kurser er vi nu langt over 100 aktive byområdekonsulenter!

Alle konsulenter kan tilgå manual og evalueringsmatrice gennem medlemssektionen på dk-gbc.dk, og manualen kan også bestilles via hjemmesiden. I starten af det nye år afholder vi en online konsulentdag, hvor alle nyheder og forskelle fra 2015-manualen vil blive gennemgået. Konsulenter modtager en invitation direkte på mail. Husk at skrive til info@dk-gbc.dk hvis du har fået ny mailadresse.

Vi håber, at I vil blive glade for den nye manual og tage den i brug med det samme. Det har i hele 2020 været muligt at tilmelde projekter efter både 2015- og 2020-manualerne. Denne overgangsperiode udløber 1. februar 2021. Samtidig overgår vi til ny prisstruktur for certificeringsgebyrer. De nye gebyrer kan ses her.