Sundmolen 5.06

Bygningsinfo

Bygningstype: Etageejendom/rækkehus

Areal: 5.884

Bygningsejer: Sundmolen 5.06 ApS, Jens Baggesens Vej 88 F, 2., 8200 Aarhus N

Bygherre:

Auditor: Philip Andreas Grothe-Werge  

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter  

Entreprenør: KPC København  

Bygningsår: 2020

Adresse: Sundkaj 111, byggefelt 5.06, 2150 Nordhavn

Sundmolen/Kajplads 2150

Nordhavnsprojektet bygger på seks visioner for fremtidens bæredygtige by: En dynamisk by, en miljøvenlig by en levende by, en by med grøn trafik, en by ved vandet og en by for alle. Blandt emnerne der skal understøtte visionerne for bæredygtighed kan nævnes; bevaring af eksisterende bygninger, offentlig adgang til vandet, en kompakt by med en blandet erhvervs- og boligbebyggelse, innovative affaldsløsninger mm. Lokalplanområdet udpeges som lavenergiområde efter laveste energiramme, og som et led i at gøre Nordhavn til et grønt laboratorium i København, er Sundmolen blevet DGNB sølv certificeret.

Projektet er en karrébebyggelse med 68 boliger. Ejerboligerne er opført som mindre studieboliger og større penthouselejligheder med privat tagterrasse. Boligerne er fra 44 m2 til 197 m2. Boligkarreen omkranser et fælles gårdrum med private haver og et fælles haveanlæg. De fleste boliger har 2-3 altaner.

Facader er udført med skalmur i 2 forskellige farver. Der er udført murværk i relief og med skrå felter. Facadepartier er udført i træ/alu med meget lave brystninger og hjørnevinduer, som er med til at give lejlighederne en helt særlig karakter.