Den bæredygtige sammenhæng mellem anlæg og drift i byggeriet

Kurset henvender sig til medarbejdere og projektledere, der varetager bygherrerollen i kommunalt nybyggeri og større om- og tilbygninger af kommunale ejendomme.

 

TILMELDING

Du kan tilmelde dig kurset her

COK og Green Building Council udbyder i et samarbejde endagskurser til dig, der arbejder som kommunal bygherre.

Det første handler om LCA og LCC som vejen til bæredygtige løsninger, der er billige i drift.

COK har i samarbejde med Green Building Council Denmark udviklet en række endagskurser til dig, som har en bygherrerolle i forbindelse med nybyggeri eller om- og tilbygninger af kommunale ejendomme.

På dette kursus fokuserer vi på, hvordan du kan bruge livscyklusvurderinger og totaløkonomiske betragtninger til at træffe bæredygtige materialevalg og få lave driftsomkostninger. Når du systematisk bruger livscyklusvurderinger (LCA) og totaløkonomiske overvejelser (LCC) i dit materialevalg gennem hele byggeprocessen, kan du spare rigtig mange penge, energi og ressourcer på lang sigt. Det betyder, at det nogle gange godt kan betale sig at vælge dyrere løsninger i opførelsen, der til gengæld er billigere i drift, vedligehold og udskiftninger. Hvilken løsning, der er bedst og billigst på lang sigt afhænger af, hvad bygninger og det enkelte lokale skal bruges til, hvor mange der bruger det og hvor meget slid der er. Det er derfor en kompliceret opgave at gennemregne materialernes totaløkonomi og livscyklus for et helt byggeprojekt.

På dette kursus lærer du, hvordan du kan stille krav om LCA og LCC og sikre, at de bliver leveret. Og du får viden om og indsigt i hvordan:

- du tilrettelægger en gennemskuelig indstillingsproces baseret på konkrete målbare byggetekniske kvaliteter til det politiske niveau
- du kan bruge totaløkonomiske designkriterier som værktøj til at sammentænke anlæg og drift af byggeri
- bæredygtighed kan blive konkret og målbart i byggeri med byggetekniske kvaliteter
- konkrete bæredygtige kravspecifikationer kan skabe en effektiv byggeproces ved rettidig forventningsafstemning
- en forventningsafstemning baseret på bæredygtige kvaliteter kan skabe bedre forhold for at overholde tidsplaner og budgetter

I løbet af dagen vil der være mindre gruppeøvelser og debatter med udgangspunkt i oplæggene og deltagernes egne erfaringer og udfordringer.

Du kan måske også være interesseret i kurset
Det bæredygtige udbud i kommunalt byggeri og anlæg den 26. november samme sted. Tilmelder du dig begge kurser, får du 500 kr. i rabat på deltagergebyret på det ene kursus.

Priser

  • Deltagerpris: 3.500 kr. ekskl. moms

Dato og adresse

  • 25.11.2019  9.15 - 16.15
    KLP Ejendomme
    Edvard Thomsens Vej 14, Ørestad City
    2300 København S