HELLERE PÅ FORKANT, IKK?

07.09.2016  - DGNB-BÆREDYGTIGHEDSCERTIFICERING FOR EKSISTERENDE BYGGERI

 

 

 

Den nyeste udgave af FM-Update indeholder et interview med Morten Juul Andersen fra Drost Fonden, hvor der stilles skarpt på DGNB-certificeringen af Ryesgade 25, som har gennemgået en omfattende renovering.

Læs mere om blandt andet erfaringer med kompleksiteten i DGNB og erfaringen med den medfølgende kvalitetssikring. Endvidere løfter Morten Juul Andersen også sløret for prisen på DGNB-certificeringen. Han udtaler:


”I min verden er det en investering, der åbenlyst kan betale sig. Der hvor man får pengene hjem fra dag 1 er i den tvungne forøgede indsats på kvalitetssikring i projektet. Det kan ikke give andet end et bedre byggeri. Og der kan man meget meget hurtigt tabe, i den her størrelse projekt, langt forbi en halv million i projekt- eller udførelsesfejl. Så der er den godt givet ud.”
I Drost Fondens ejendom på Ryesgade 25 stiger huslejen efter renoveringen til det dobbelte. Alligevel har 2/3 af ejendommes nuværende beboere allerede nu meddelt, at de ønsker at flytte tilbage til ejendommen efter byggeriet er færdigt. For Morten Juul Andersen er det et signal om, at det produkt der leveres efter renoveringen, har fået en værdiforøgelse, som svarer til den højere leje."

LÆS HELE INTERVIEWET PÅ SIDE 22 HER