Havnebryggen Castor

Bygningsinfo

Bygningstype: Etageejendom/rækkehus

Areal: 14.962 m²

Bygherre: PensionDanmark Ejendomme  

Auditor: Louise Friberg  

Arkitekt: Henning Larsen Architects  

Ingeniør: NCC Danmark  

Entreprenør: NCC Danmark  

Bygningsår: 2017-2019

Årstal for præcertificering: 2018

Adresse: Islands Brygge 40 - 2300 - København S

Særlige tiltag

Mennesket i centrum

Målet for projektet var blandt andet at opnå topscore i TVOC-målingerne og dermed sikre det bedste udgangspunkt for et sundt indeklima. Derfor har der været en omfattende materialestrategi med fokus på at begrænse mængden af uønsket kemi i de færdige boliger, der kunne afgasse til indeklimaet. Projektet har også opnået 80 point i kriteriet ENV1.2.

Design og arkitektur

Projektet er opført som en gennemskåret karré bestående af to u-formede karrébygninger samt et punkthus. Husenes form og det primære facademateriale i rødlig tegl referer til de klassiske københavnske karrébyggerier og det gamle Islands Brygges arkitektoniske udtryk. Udearealerne relaterer sig til vandet og fælleden med en promenade langs kajen og åbne og tilgængelige grønne områder i gårdmiljøet.

DGNB score for projektet

Projektet har opnået en samlet score på 67,2 % og dermed DGNB Guld.

Livscyklusvurdering (LCA)

Projektet har opnået 72,8 point i livscyklusvurderingen. HavneBryggen Castor er opbygget af traditionelle løsninger og materialer som beton, tegl og alupartier.

Livscyklusomkostninger (LCC)

Projektet har opnået 87 point i levetidsomkostningsvurderingen. Ved at benytte traditionelle opbygninger og materialer som beton, tegl, alupartier og tagpap, er der opnået robuste løsninger med lang holdbarhed. Projektet udmærker sig også ved dets rengøringsvenlighed noget med trægulve og at næsten alle udvendige vinduesoverflader kan nås indefra.